Rendezvények betöltése
 • Ez az rendezvény elmúlt.

Összes rendezvény

Polgári perrendtartás 2020 – bírói tapasztalatok napjainkig (8 kredit)

június 11. - 10:00 - 15:30 | 29900Ft - 39900Ft

Tisztelt Érdeklődő!

Tekintettel a koronavírus-betegség (COVID-19) terjedésére, valamint figyelembe véve a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs tájékoztatásait résztvevőink egészségét megóvva a március 16 – április 28. időszakra tervezett rendezvényeinket elhalasztjuk!

A rendezvény új időpontja: 2020. június 11.

Regisztrációját a JEGYVÁSÁRLÁS menüpontban adhatja le!

Miről is lesz szó?

Képzésünket elsősorban jogi képviselők (ügyvédek, jogtanácsosok) igényeinek figyelembevételével alakítottuk ki, de haszonnal vehet részt rajta mindenki, akinek -bármelyik oldalon – polgári perben kell részt venni.
Az új polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény 2018. január 1-jén lépett hatályba, felváltva az 1952. évi III. tv.-t.
A hatályba lépés óta eltelt két év szerencsére néhány vitás kérdést megoldott (bár nem mindet…) és ennyi idő alkalmas volt arra, hogy néhány területen a bírói gyakorlat is körvonalazódni kezdhessen.
A képzésünk a gyakorlatra, az ismertté vált eseti döntésekre, CKOT állásfoglalásokra koncentrál, különös tekintettel a keresetlevél visszautasítására és az eljárás kezdeti szakaszára.
Az előadás kitér a joggyakorlat eddig kialakult eredményeire, különösen a keresetlevél visszautasításával és a perfelvételi szak egyéb kérdéseivel kapcsolatban.

Tematika

 • Az új Pp. alapelvei
 • A járásbírósági és törvényszéki per eltérései. A hatáskör és illetékesség változásai
 • A jogi képviselőre irányadó új szabályok
 •  A keresetlevél kötelező tartalmi kellékei és a hiányok jogkövetkezménye
 • A perfelvétel lépései
 • A perfelvételi tárgyalás menete
 • A perfelvételi beadványok és kötelező tartalmi kellékeik
 • A bizonyítási eljárás változásai, a magánszakértő, a jogellenesen szerzett bizonyíték
 • Az állítási és bizonyítási szükséghelyzet.
 • Dióhéjban a jogorvoslatokról

A képzés nyilvántartásba vételi száma: Ny/90/2020

Szakmai előadó:

Dr. Kerepesy Krisztián

bíró – Pesti Központi Kerületi Bíróság

Dr. Kollár Rózsa ügyvéd (résztvevő)

Kedves Mavor Legal Kft!

Szeretném írásban is megköszönni Önöknek a 2020. február 18. napján megrendezett Polgári Perrendtartás 2020 – bírói tapasztalatok napjainkig című, Dr. Kerepesy Krisztián bíró úr által megtartott magas színvonalú, kiválóan megszervezett, élvezetes rendezvényüket.

Kérem, tolmácsolják köszönetemet a bíró úrnak, akinek sikerült az egyébként igen száraz és nehéz “tananyagot” élvezetesen, szellemesen, érthetően átadnia a résztvevők számára.

Szívesen veszek részt egyéb rendezvényükön is és jó szívvel ajánlottam és ajánlom Önöket a kollégáim számára is.

 

Időpont: 2020. március 26.

ÚJ IDŐPONT: 2020. JÚNIUS 11. 

Helyszín:  Budapest

A MAVOR Legal Kft. a Magyar Ügyvédi Kamara által az ügyvédi tevékenységet végzők továbbképzésére akkreditált képzési hely.

Akkreditációs szám: AK23/2019 

A kreditpont a Továbbképzési Kötelezettség teljesítésének mérésére szolgál. Kizárólag azon a Képzési eseményen szerezhető kreditpont, amelyet a MÜK Oktatási és Akkreditációs Bizottsága nyilvántartásba vett és hozzá kreditpontot rendelt.

INFORMÁCIÓ ÜGYVÉDI KREDITEKRŐL

SUPER Early Bird

29 900 Ft +Áfa/fő
2020. június 11-ig vásárolt jegy esetén!
✔ Ellátás

Exclusive kávészünet

Kiadvány
az előadás anyag kiadvány formájában
Eszközök jegyzeteléshez
mappa, toll, jegyzetfüzet
✔ Tananyag
Az előadást követően az előadás anyaga elektronikus formában elküldve.
✔ WIFI
WIFI használat a termekben és a közösségi terekben

Válassza ki a megvásárolni kívánt jegyeket!

Információ ügyvédi kreditpontokról

A részvétel az élőszavas konferencián óránként 1 kreditpont ér, ennek igazolására az érkezéskor és távozáskor aláírt jelenléti ív szolgál. Amennyiben ez eseményt sikeres számonkéréssel (vizsga) zárja, abban az esetben a részvétel a konferencián óránként 2 kreditpont ér. A számonkérés formája feleletválasztós teszt kitöltése, mely abban az esetben minősül sikeresnek, amennyibben Ön a helyes válaszok legalább 60%-át megjelölte. Az élőszavas konferencián való részvételért Önt abban az esetben is megilleti óránként 1 kreditpont, amennyiben a záróvizsgát 60% alatt teljesítette.

A MAVOR Legal Kft. a Magyar Ügyvédi Kamara által az ügyvédi tevékenységet végzők továbbképzésére akkreditált képzési helyként vállalja, hogy a rendezvényt követő 15 napon belül a képzési eseményen megszerzett kreditpontról igazolást állít ki a résztvevőnek, és ugyanezen időn belül valamennyi, az adott kamaránál nyilvántartott résztvevő megszerzett kreditpontját közli a kamarával elektronikus úton.

Amennyiben Ön papír alapú tanúsítvány kiállítását igényli, abban az esetben kérjük jelezze igényét az info@mavor.hu emailcímre. 

A papír alapú tanúsítvány kiállításának és megküldésének díja 1000.-Ft+Áfa/küldemény, melyről adminisztrációs díjként számla kerül kiállításra és megküldésre az igénylő részére. 

Részletek

Dátum:
június 11.
Időpont:
10:00 - 15:30
Összeg:
29900Ft - 39900Ft
Rendezvény kategória:

Szervező

Mavor Legal Kft. – Felnőttképzési engedélyszáma: E-001812/2018
Telefon:
+36 70 586 7791
E-mail:
info@mavor.hu

Helyszín

Budapest belvárosa
– frekventált, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen. Pontos helyszínmegjelölés rendezvény előtt 7 nappal, melyről elektronikus levél formájában tájékoztatni fogjuk, a regisztráció során megadott elérhetőségen. Magyarország + Google Térkép
Tickets are not available as this rendezvény has passed.